Welkom bij TLC The Netherlands

TLC Marketing kondigde vandaag aan een overeenkomst te hebben gesloten met Universal Music Group, het belangrijkste muziekbedrijf ter wereld

TLC Marketing kondigde vandaag aan een overeenkomst te hebben gesloten met Universal Music Group, het belangrijkste muziekbedrijf ter wereld

Geplaatst door tamar.riley | 09 February

Specialist op het gebied van beloningscampagnes TLC Marketing kondigde vandaag aan een overeenkomst te hebben gesloten met Universal Music Group, het belangrijkste muziekbedrijf ter wereld. Door de nieuwe overeenkomst kan TLC zijn klanten muziek aanbieden uit de ongeëvenaarde catalogus van UMG.

Olivier Robert-Murphy, mondiaal hoofd New Business bij Universal Music: “We zijn opgetogen over de formalisering van deze samenwerking; het voegt iets toe aan onze eigen dynamische rol op het gebied van new business en biedt ons toegang tot bestaande relaties met merken, waardoor onze artiesten en hun muziek nog meer consumenten kunnen bereiken.”

Nick True, voorzitter van TLC Marketing, licht toe: “De toegang tot de uitgebreide catalogus van Universal Music betekent een enorm stimulerende uitbreiding van onze beloningenportefeuille. Onze merkpartners kunnen nog meer van zich laten horen en veel sterkere acties aanbieden, nu ze hun klanten kunnen bereiken door bij elke aankoop tracks aan te bieden van hedendaagse topartiesten en topartiesten van weleer.”

OVER TLC MARKETING

TLC Marketing Worldwide neemt mondiaal een koppositie in op het gebied van loyaliteits-, incentive- en beloningscampagnes, en is actief op 15 markten met klanten als Coca Cola, Nestle, BMW en Citibank.

TLC heeft een jarenlange ervaring op het gebied van muzikale campagnes – een van de opvallendste was de Europese bierreclame voor Beck’s, waarbij gratis muziekdownloads werden weggegeven bij elke fles met een ‘art label’ (een beperkte oplage van flessen die door muzikanten zijn ontworpen).

En van recenter datum: in het VK deden TLC en Universal Music mee aan een bijzonder populaire campagne met gratis muziek voor het No Fear-energiedrankje, waarbij bij elk blikje een gratis muziekdownload werd aangeboden.

OVER DE UNIVERSAL MUSIC GROUP

Universal Music Group (UMG) neemt wereldwijd de koppositie in op muziekgebied, en is volledig eigenaar van ondernemingen in 60 bedrijfstakken. Universal Music Publishing Group is een van de belangrijkste muziekuitgevers ter wereld en behoort ook tot de bedrijven van UMG.

Tot de merken van Universal Music Group behoren A&M Records, Angel, Astralwerks, Blue Note Records, Capitol Christian Music Group, Capitol Records, Capitol Records Nashville, Caroline, Decca, Def Jam Recordings, Deutsche Grammophon, Disa, Emarcy, EMI Records Nashville, Fonovisa, Geffen Records, Harvest, Interscope Records, Island Records, Machete Music, Manhattan, MCA Nashville, Mercury Nashville, Mercury Records, Motown Records, Polydor Records, Republic Records, Universal Music Latino, Verve Music Group, Virgin Records, Virgin EMI Records, evenals tal van platenlabels die eigendom zijn of worden gedistribueerd door dochterondernemingen over de hele wereld. De Universal Music Group is eigenaar van de uitgebreidste muziekcatalogus in deze bedrijfstak, die de populairste artiesten en opnamen van de afgelopen 100 jaar omvat. De catalogus van UMG wordt via twee afzonderlijke divisies op de markt gebracht; Universal Music Enterprises (in de VS) en Universal Strategic Marketing (buiten de VS). Universal Music Group omvat ook Global Digital Business, de nieuwe media- en technologiedivisie en Bravado, het merchandisingbedrijf. Universal Music Group is als dochterbedrijf volledig eigendom van Vivendi.